46-50. Sector Bestioles

Roc de les Dues, sector “Bestioles”
Diverses vies

Fins a 180m, entre AD i MD

Es tracta del contrafort de conglomerat (872m) situat a la dreta del Roc de les Dues, just a sobre de la rasa de la Comella. El desnivell de la paret és d’uns 125m.

Concep Miró, Jordi Quera i Koki Gassiot
Novembre de 2020

Equipament: Parabolts

Material: 8 cintes, algun cordino, sabineres i algun friend

Aproximació: des de Peramola seguim la LV-5118, direcció Politg, 2,5km fins a un aparcament berenador on deixarem el cotxe. Seguim corriol direcció N fins a trobar les pistes del GR1 que seguirem direcció O fins a sota de la paret. Entre 10’ i 15’.

Descens: línia de rapels per la via “Moix” (30, 50,40, 45)

RESSENYES:

Sector bestioles
Descarrega en .pdf

ACTUALITAT: 1a repetició de “Moix”

ROLLOS PATATEROS (XLVI-L): Roc de les Dues, sector “Bestioles”

Montse repetint la “Moix”

El novembre del 2020 l’estem dedicant a Peramola; el sector que hem batejat com a “Bestioles” ens regala algunes escalades plaents, amb boníssima orientació per a dies freds.

Aquest sector pot ser d’interès per a iniciar-se en vies d’aventura, d’una certa llargada, on s’ha de preveure un mínim d’autoprotecció i assumir un cert risc: vaja, per iniciar-se en terrenys d’escalada clàssic sobre els difícils conglomerats de la zona! Però fent-ho de forma plaent, divertida i amb un microclima privilegiat i especialment agradable, a l’hivern!

Concep a L2 de “Pastoret”

El nom del sector i de les vies és un petit record a totes aquelles bestioles, gats i gossos, que han passat per casa: bestioles que, tant a la Concep, a molts amics i a mi, ens han acompanyat tant a casa com a moltes muntanyes.

46. Moix, 170m, IVº. Algun friends (fins C2) i sabineres. Bonica via que recorre unes fàcils plaques. És la primera via oberta al sector. Com totes les vies del sector perd interès i inclinació a la part superior. Tot i així, arribar al cimet de 872m, és un plaer que té la seva recompensa.

Jordi i Koki a “Erasmus”

47. “Pilar Marx”, 180m V+. Algun friend mitjà i algun cordino. Segurament la via més interessant del sector.

48. “Variant Engels”, 115m IVº. Algun friends mitjà i sabineres. Sortida alternativa que evita el pilar per una opció menys exigent.

Pilar Marx, L3

49. “Pastoret”, 170m, IVº. Sabineres. L’opció més fàcil de la paret, però no per això exempta d’interès. La placa de 50m del segon llarg, “arrampicata facile e divertente”, val la pena!

50. “Erasmus”, 170m V+. Alien groc i sabineres. Possible alternativa d’entrada a la Pastoret, amb un primer llarg molt més exigent.

El millor descens és línia de ràpels de la via “Moix”: 30, 50, 40 i 45.

Atenció amb la roca i la caiguda de pedres s’hi ha altres cordades a la paret o excursionistes al camí.

Cerdanyola, 24 de novembre de 2020